REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarhoňa se zeleninou a tofu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restovaná cuketa, dva druhy paprik, pórek, cibule a nudličky mrkve na jedné pánvi s maďarskou tarhoňou a přírodním tofu.


Ingredience:
300 gtarhoni uvařené na skus (maďarská minitěstovina)
200 gpřírodního tofu
200 mlzeleninového vývaru
2 ksmladé cukety
2 ksvelké cibule
2 ksmrkve
1 ksčervená kapie
1 ksbílé papriky
1 kspórku
2 lžičkysušeného česneku
2 lžičkykari koření
sojová omáčka
worchester
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji dočervena opečeme nejdříve cuketu nakrájenou na kolečka a odložíme do mísy
2. Stejně tak postupujeme mrkví, z níž jsme škrabkou vytvořili dlouhé nudle, přidáme plátky cibule, a po chvíli i pórek nakrájený na kolečka
3. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět zvlášť papriky nakrájené na nudličky
4. Olej průběžně doplňujeme podle potřeby
5. Do výpeku pak nasypeme kari, po půlminutě vlijeme vývar, přidáme tarhoňu
6. Po minutě všechnu zeleninu a okořeníme podle chuti uvedeným kořením.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy