Vařené těstoviny servírované s omáčkou z bazalkového pyré, smetany a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | tagliatelle (ploché nudle) |
300 g | cuket |
150 g | mraženého hrášku |
100 g | strouhaného parmazánu |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
200 ml | slepičího vývaru |
200 ml | mléka |
100 ml | smetany |
2 lžíce | oleje |
1-2 lžíce | citronové šťávy |
1 ks | svazku bazalky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky, pak prudce opékáme 2 minuty na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme
2. Smícháme smetanu, mléko a slepičí vývar
3. Připravíme si bazalkové pyré; bazalku opereme, osušíme, lístky otrháme a rozmixujeme asi s 5 lžícemi smetanové směsi
4. Zpěníme máslo, poprášíme je moukou a připravíme světlou jíškou, pak za stálého míchání přiléváme zbývající smetanovou směs, uvedeme do varu, přidáme hrášek a necháme zhruba asi 2 minuty vařit
5. Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat
6. Nakonec do omáčky vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán, přidáme kostky cukety, bazalkové pyré, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a podáváme s nudlemi.