REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tagliatelle s cuketou a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny servírované s omáčkou z bazalkového pyré, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gtagliatelle (ploché nudle)
300 gcuket
150 gmraženého hrášku
100 gstrouhaného parmazánu
30 ghladké mouky
30 gmásla
200 mlslepičího vývaru
200 mlmléka
100 mlsmetany
2 lžíceoleje
1-2 lžícecitronové šťávy
1 kssvazku bazalky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky, pak prudce opékáme 2 minuty na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme
2. Smícháme smetanu, mléko a slepičí vývar
3. Připravíme si bazalkové pyré; bazalku opereme, osušíme, lístky otrháme a rozmixujeme asi s 5 lžícemi smetanové směsi
4. Zpěníme máslo, poprášíme je moukou a připravíme světlou jíškou, pak za stálého míchání přiléváme zbývající smetanovou směs, uvedeme do varu, přidáme hrášek a necháme zhruba asi 2 minuty vařit
5. Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat
6. Nakonec do omáčky vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán, přidáme kostky cukety, bazalkové pyré, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a podáváme s nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy