REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z plátků sýra, šunkové pěny a brynzového krému, přelitý rozpuštěnou želatinou, zdobený cherry rajčátky, brynzovým krémem a petrželkou.


Ingredience:
300 gplátků uzeného sýra
10 gželatiny
100 mlvody
cherry rajčátka na ozdobu
petrželka na ozdobu
Na brynzový krém:
300 gbrynzy
180 gpomazánkového másla
100 mlsmetany ke šlehání
Na šunkovou pěnu:
250 gšunky
125 gmásla
20 gkapie
100 mlsmetany ke šlehání
2 ksna tvrdo vařených vajec
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájenou šunku a změklé máslo ochutíme pepřem, solí, mletou sladkou paprikou, rozmixujeme, pak postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká směs, potom vmícháme na jemno nakrájenou kapii a na drobno nasekané bílky z vařených vajec
2. Brynzu utřeme s pomazánkovým máslem a zjemníme smetanou
3. Dno dortové formy vyložíme plátky sýra, na ně rozetřeme šunkovou pěnu, opět dáme vrstvu plátků sýra a potřeme brynzovým krémem, navrch rozložíme zbylé plátky sýra
4. Želatinu rozpustíme v 100 ml vody ve vodní lázni, nalijeme na vrchní plátky sýra a necháme alespoň 2 hodiny v lednici ztuhnou
5. Ozdobíme pmocí cukrářského sáčku zbytkem brynzového krému, petrželkou a cherry rajčátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy