Dort z plátků sýra, šunkové pěny a brynzového krému, přelitý rozpuštěnou želatinou, zdobený cherry rajčátky, brynzovým krémem a petrželkou.
Ingredience:
300 g | plátků uzeného sýra |
10 g | želatiny |
100 ml | vody |
cherry rajčátka na ozdobu | |
petrželka na ozdobu | |
Na brynzový krém: | |
300 g | brynzy |
180 g | pomazánkového másla |
100 ml | smetany ke šlehání |
Na šunkovou pěnu: | |
250 g | šunky |
125 g | másla |
20 g | kapie |
100 ml | smetany ke šlehání |
2 ks | na tvrdo vařených vajec |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájenou šunku a změklé máslo ochutíme pepřem, solí, mletou sladkou paprikou, rozmixujeme, pak postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká směs, potom vmícháme na jemno nakrájenou kapii a na drobno nasekané bílky z vařených vajec
2. Brynzu utřeme s pomazánkovým máslem a zjemníme smetanou
3. Dno dortové formy vyložíme plátky sýra, na ně rozetřeme šunkovou pěnu, opět dáme vrstvu plátků sýra a potřeme brynzovým krémem, navrch rozložíme zbylé plátky sýra
4. Želatinu rozpustíme v 100 ml vody ve vodní lázni, nalijeme na vrchní plátky sýra a necháme alespoň 2 hodiny v lednici ztuhnou
5. Ozdobíme pmocí cukrářského sáčku zbytkem brynzového krému, petrželkou a cherry rajčátky.