REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný dvoubarevný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lososová a candátová směs upečená se špenátem a zeleninou.


Ingredience:
500 glososa
500 gcandáta
300 glistového špenátu
400 mlsmetany 33 %
200 mlholandské omáčky (instantní)
4 lžícevegety
2 lžícemásla
2 lžícebylinek (bazalka, kudrnka, pažitka)
4 ksvajec
1 ksmrkve
1 kspórku
1/2 ksceleru
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného lososa i candáta rozmixujeme, očištěnou mrkev, celer i pórek nakrájíme na malé kostičky a povaříme asi 5 minut v osolené vodě
2. Polovinu vyšlehané smetany smícháme s lososem, 2 žloutky, dvěma lžícemi vegety, tuhým sněhem ze 2 bílků a zbylou vyšlehanou smetanu s candátem, 2 žloutky, dvěma lžícemi vegety, tuhým sněhem ze 2 bílků a nadrobno nasekanými bylinkami
3. Dortovou formu vymažeme změklým máslem, vyložíme spařenými, okapanými špenátovými listy, na ně dáme lososovou směs, posypeme kostičkami nakrájené zeleniny a přelijeme candátovou směsí
4. Dáme do trouby a pečeme při nižší teplotě ve vodní lázni zhruba 45 minut, pak dort potřeme holandskou omáčkou a zprudka asi 15 minut zapékáme.

Doporučení:

Podáváme s pikantními dipy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy