Kolečka rohlíků potřená lučinou smíchanou s hořčicí, pokladená sýrem a ozdobená olivami, paprikou, praženými mandlemi, petrželkou a mletou paprikou.
Ingredience:
2 ks | celozrnných rohlíků |
1/2 ks | červené papriky |
70 g | lučiny |
50 g | hermelínu |
50 g | uzeného tvrdého sýra (eidamu) |
20 g | dijonské hořčice |
20 g | černých oliv bez pecek |
20 g | pražených mandlí |
mletá sladká paprika | |
zelená petrželka |
Postup:
1. Celozrnné rohlíky nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm
2. Lučinu promícháme s dijonskou hořčicí a potřeme jí plátky rohlíků
3. Uzený tvrdý sýr nakrájíme na proužky, které stočíme do malých ruliček, hermelín nakrájíme na menší kousky a připravenými sýry ozdobíme potřené plátky rohlíků
4. Hotové sýrové kanapky dozdobíme podle vlastní fantazie černými olivami nakrájenými na slabá kolečka, paprikou nakrájenou na nudličky, praženými mandlemi a malou snítkou zelené petrželky
5. Nakonec vše posypeme mletou sladkou paprikou.