REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarský salát s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z tvrdého sýra, salámu, párků, cibule, jablek a okurek, přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
120 gnízkotučného tvrdého sýra
120 gdietních párků
100 gdrůbežího salámu se zeleninou
4 ksmalých jablek
4 kssladkokyselých okurek
4 ks cibule
svazek petrželky na posypání
Na zálivku:
2 lžícečerveného vinného octa
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkaplnotučné hořčice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Tvrdý sýr, drůbeží salám a párky nakrájíme na tenké dlouhé nudličky
2. Oloupaná jablka nakrájená na čtvrtky, zbavená jádřinců a oloupané cibule i nakládané okurky nakrájíme na přibližně stejně velké a dlouhé proužky
3. Všechny nakrájené přísady dáme do mísy a smícháme dohromady
4. Vinný ocet, sůl, mletý pepř, plnotučnou hořčici a olivový olej ušleháme do krémovité konzistence, připravenou zálivkou přelijeme salát a posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy