REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená pažitková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme k rybě popřípadě k vepřovému nebo hovězímu masu.


Ingredience:
3 ksžemle
2 ksvajec uvařených natvrdo
4 lžíceoleje
2 lžícenadrobno nasekané pažitky
1 dloleje
citrónová šťáva
worcesterová omáčka
hořčice
sůl

Postup:

1. Ze žemlí odřízneme kůrky, pokrájíme na tenké plátky, pokapeme mlékem a necháme prosáknout
2. Vejce a žemle prolisujeme, po kapkách do nich vyšleháme olej, omáčku ochutíme citrónovou šťávou, worcesterovou omáčkou, hořčicí, solí a nakonec zlehka vmícháme pažitku
3. Omáčku podáváme vychlazenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy