REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika zapečená v sýru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpuštěném másle opečené kousky štiky, obalené ve strouhaném sýru, zapečené v troubě spolu s cibulí, zalité kyselou smetanou a posypané zbylým nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
1 ksštiky (tak 2-2,5 kg)
3 kscibule
0,5 lkyselé smetany
1 lžícehladké mouky
150 gtvrdého sýra
100 gmásla
sůl

Postup:

1. Očištěné, vykuchané a omyté rybě vykrojíme páteř, pak ji nakrájíme na kousky silné asi 5 cm, maso osolíme
2. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky štiky opečeme ze všech stran
3. Porce ryby vykostíme, obalíme ve strouhaném sýru a vložíme do pekáče vymazaného máslem i s orestovanou cibulí, přelijeme kyselou smetanou, v níž jsem rozmíchali mouku a posypeme zbylým sýrem
4. Zapékáme v troubě, dokud sýr pěkně nezrůžoví.

Doporučení:

Podáváme se smaženými hranolky a zeleným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy