Na rozpuštěném másle opečené kousky štiky, obalené ve strouhaném sýru, zapečené v troubě spolu s cibulí, zalité kyselou smetanou a posypané zbylým nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
1 ks | štiky (tak 2-2,5 kg) |
3 ks | cibule |
0,5 l | kyselé smetany |
1 lžíce | hladké mouky |
150 g | tvrdého sýra |
100 g | másla |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, vykuchané a omyté rybě vykrojíme páteř, pak ji nakrájíme na kousky silné asi 5 cm, maso osolíme
2. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky štiky opečeme ze všech stran
3. Porce ryby vykostíme, obalíme ve strouhaném sýru a vložíme do pekáče vymazaného máslem i s orestovanou cibulí, přelijeme kyselou smetanou, v níž jsem rozmíchali mouku a posypeme zbylým sýrem
4. Zapékáme v troubě, dokud sýr pěkně nezrůžoví.
Podáváme se smaženými hranolky a zeleným salátem.