REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šterc z krupice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nářečně škubánky na Rožmitálsku. Vykrájené škubánky se zalijí vařeným mlékem a podávají se s brusinkami nebo brusinkovým kompotem, pokládaným přímo na škubánky. Nebo se také sypou tvarohem a zalijí vařícím mlékem.


Ingredience:
200 gkrupice
50 gslaniny
50 gsádla
3 ksvejce
3/4 lhovězího vývaru nebo mléka
sůl

Postup:

1. Na sádle dorůžova opražíme krupici
2. Vmícháme celá vejce, sůl a vývar, dobře vše rozmícháme, přikryjeme poklicí a vtoubě při mírné teplotě necháme vysmahnout
3. Pokrájenou slaninu rozškvaříme a přelijeme přes šterc
4. Krájíme na kusy nebo vykrajujeme noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy