REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeský velikonoční mazanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů prezentovaných Láďou Hruškou, tentokrát na staročeský nekynutý mazanec.


Ingredience:
3 hrnkyhladké mouky
1/2 hrnkucukru
250 gměkého tvarohu
135 gmásla nebo tuku na pečení
2 lžícerumu
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekprášku na pečení
1 hrstrozinek
2 ksvejce, jedno do těsta, jedno na pomazání
1 kscitrónu
špetka soli

Postup:

1. Změklé máslo nebo tuk smícháme s oběma cukry, vyšleháme ručním metličkovým šlehačem
2. Do vyšlehané směsi přidáme vajíčko, tvaroh a kůru a šťávu z jednoho citronu, přilijte ještě dvě lžíce rumu, promícháme
3. Přisypeme mouku, sůl a prášek do pečiva, promícháme, vypracujeme vláčné těsto
4. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky 5. Z těsta vytvarujte mazanec, ten potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi, na vrchní straně mírně nakrojíme do kříže
6. Troubu vyhřejeme na 170 °C a pečeme 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy