REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový koláč III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máme pro vás další ze série snadných receptů, které se hodí jak ke svačině, tak k večeři. Špenátový koláč navíc můžete podávat ve studené i teplé variantě. Sami si vyberte, jak vám chutná nejvíce.


Ingredience:
Na těsto:
330 ghladké mouky
170 gmásla
6 gsoli
60 mlstudené vody
1 ksvejce
Na náplň:
250 gčerstvého špenátu
70 gsýru Gran Moravia
250 mlsmetany 33 %
250 mlmléka
6 ksvajec
pepř
sůl

Postup:
  1. Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte hladké těsto, to uložte na půl hodiny do lednice
  2. Předehřejte si troubu na 170 °C a properte špenát, špenát spařte vroucí vodou a poté ho nechte okapat, pokud je to potřeba, špenát lehce pokrájejte, sýr nastrouhejte najemno
  3. V míse vyšlehejte vejce, přidejte smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř
  4. Vyndejte z lednice těsto, vyválejte ho a vyložte jím koláčovou formu
  5. Na těsto poklaďte špenát a vše přelijte smetanovou směsí
  6. Vložte koláč do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dozlatova.
Poznámka:

Další zajímavé inspirace najdete na www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy