REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus potřený ochucenou špenátovou náplní, v troubě dopečený.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
220 gmásla + na vymazání formy
120 mlmléka
1 lžičkamoučkového cukru
1 ksvejce
sůl
Na náplň:
250 gčerstvého špenátu
150 gžervé
2 ksbílků
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V míse smícháme prosátou hladkou mouku se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, přidáme rozklepnuté vejce, mléko, moučkový cukr, sůl, promícháme a vypracujeme pevné vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice odležet
2. Potom odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme do máslem vymazané koláčové formy, přečnívající okraje ořízneme, těsto propícháme vidličkou, pokryjeme pečicím papírem, na který nasypeme fazole a korpus předpečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 190 °C
3. Špenát omyjeme, zbavíme řepíků, spaříme horkou vodou, vymačkáme přebytečnou tekutinu a dáme do mísy, přidáme oloupanou cibuli i stroužky česneku nasekané na drobno, žervé, vše promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
4. Z předpečeného korpusu odstraníme pečicí papír s fazolemi, potřeme připravenou špenátovou náplní a dopečeme v troubě při 180 °C ještě asi 30 minut.

Doporučení:

Koláč servírujeme jak teplý, tak i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy