Jednoduchý recept na výtečné vaječné špagety dochucené na cibulce a česneku orestovanými žampiony, servírované posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené petrželkou.
Ingredience:
400 g | špaget |
350-400 g | žampionů |
100 g | parmazánu |
4 ks | vejce |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 hrst | nasekané zelené petrželky |
2 lžíce | oleje |
drcený kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Špagety uvaříme podle návodu na obalu, nejlépe al dente, scedíme je a okapané necháme v hrnci
- Žampiony očistíme, opláchneme, necháme důkladně oschnout, pak je nakrájíme na plátky nebo na měsíčky, jak kdo má rád
- Nejprve dáme na olej restovat cibuli s česnekem, po chvíli přidáme do pánve připravené žampiony, restujeme zprudka na oleji na hluboké pánvi asi 5 minut, občas vše v pánvi promícháme, nezapomeneme osolit a okořenit pepřem a drceným kmínem
- Vejce vyklepneme do vhodné misky a rozšleháme je vidličkou nebo lépe metličkou, osolíme je, vmícháme je ke špagetám, za občasného promíchání je necháme ztuhnout
- Takto připravené špagety servírujeme na talířích posypané nastrouhaným parmazánem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Místo žampionů lze použít i čerstvé tvrdší lesní houby. Stejně tak špagety lze nahradit jinými vhodnými těstovinami.