Připravte na oběd špagety s boloňskou omáčkou v odlehčené a zdravější verzi s kuřecím mletým masem.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | špaget |
500 g | Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy |
1 ks | středně velká mrkev |
1 ks | cibule |
rajčatový protlak | |
parmazán | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte olej a přidejte mrkev, osolte a na nechte opékat a změknout asi 2 minuty.
- Poté přidejte cibuli a další 2 minuty míchejte společně.
- Následně zvyšte plamen a přidejte kuřecí mleté maso. Zprudka osmahněte. Po odstranění šťávy se začne maso přichytávat ke dnu pánve. Nechte ještě chvíli takto, ale než se začne připalovat přidejte do pánve rajčatový protlak a míchejte asi 2 minuty a zalijte asi 200 ml vroucí vody.
- Dle hustoty omáčky případně ještě přidejte vodu, osolte a zakryjte poklicí a nechte jen lehce bublat asi 60 minut.
- Podávejte se špagetami a dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem.
Zdroj: www.dzklatovy.cz