Rychlý oběd či večeře připravená do 30 minut. Špagety uvařené v mírně osolené vodě, servírované se směsí hub, anglické slaniny, cibule a pórku připravené na pánvi, dochucené kořením a prolisovanými stroužky česneku, ozdobené nastrouhaným parmazánem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | špaget |
200-250 g | žampionů |
150 g | anglické slaniny |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1/4 ks | pórku |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
strouhaný parmazán na ozdobení |
Postup:
- Na pánvi na menším množství oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na nudličky.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a na drobná kolečka nakrájený pórek, osolíme, okořeníme pepřem, chvíli vše restujeme, občas zamícháme.
- Pokrm podlijeme trochou vody, chvíli vše podusíme, přidáme prolisované stroužky česneku, necháme ještě chvíli probublávat na mírném zdroji tepla.
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu, okapané rozdělíme na talíře, doplníme o směs z pánve, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Jednotlivé porce na talíři můžeme ještě ozdobit například nasekanou jarní cibulkou. Kdo nemá rád, může parmazán nahradit jiným sýrem, nebo sýr úplně vynechat.