Na skus uvařené špagety podávané s omáčkou s podušených rajčat, česneku, petržele, sýra a bazalky.
Ingredience:
500 g | špaget |
200 g | rajčatového protlaku |
100 g | nastrouhaného sýra |
30 g | petržele (kořene) |
3 lžíce | oleje |
1 hrst | bazalkových listů |
6-7 ks | středně velkých rajčat nebo 200 g rajčatového protlaku |
2 ks | stroužky česneku |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka tzv. na skus
2. Směs nakrájeného česneku a petržele osmahneme na oleji, když česnek začne růžovět, přidáme rajčata rozkrájená na kousky, osolíme je a opepříme, podusíme doměkka
3. Rajčatovou hmotu prolisujeme sítem a pak do ní vmícháme nastrouhaný sýr a nadrobno natrhanou bazalku
4. Omáčkou přelijeme uvařené, důkladně okapané špagety, ozdobíme snítky bazalky a ihned, ještě horké, podáváme.