REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na skus uvařené špagety podávané s omáčkou s podušených rajčat, česneku, petržele, sýra a bazalky.


Ingredience:
500 gšpaget
200 grajčatového protlaku
100 gnastrouhaného sýra
30 gpetržele (kořene)
3 lžíceoleje
1 hrstbazalkových listů
6-7 ksstředně velkých rajčat nebo 200 g rajčatového protlaku
2 ksstroužky česneku
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka tzv. na skus
2. Směs nakrájeného česneku a petržele osmahneme na oleji, když česnek začne růžovět, přidáme rajčata rozkrájená na kousky, osolíme je a opepříme, podusíme doměkka
3. Rajčatovou hmotu prolisujeme sítem a pak do ní vmícháme nastrouhaný sýr a nadrobno natrhanou bazalku
4. Omáčkou přelijeme uvařené, důkladně okapané špagety, ozdobíme snítky bazalky a ihned, ještě horké, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy