REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová zmrzlina se spoustou čokolády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná domácí zmrzlina s nastrouhanou čokoládou, smetanou a sladkým salkem. Bez použití zmrzlinovače, a připravená za pár minut.


Ingredience:
500 mlhotové pařížské šlehačky
200 mlzakysané smetany
50 gjemně nastrouhané kvalitní čokolády (hořká nebo mléčná, může být i více)
2/3 plechovkysalka (nezkaramelizovaného)

Postup:

1. Pařížskou šlehačku ušleháme dotuha
3.

Salko smícháme s čokoládou a zakysanou smetanou
3. Vše pak opatrně, velmi pozvolna promícháme
4. Vlijeme do misky, zakryjeme folií, uložíme do mrazáku
5. Každou půlhodinu vidličkou promícháme
6. Míchání opakujeme čtyřikrát a pak necháme zcela zmrznout.

Doporučení:

Pro lepší konzistenci 15 minut před podáváním vyjmeme z mrazáku a necháme povolit.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy