Lahodná domácí zmrzlina s nastrouhanou čokoládou, smetanou a sladkým salkem. Bez použití zmrzlinovače, a připravená za pár minut.
Ingredience:
500 ml | hotové pařížské šlehačky |
200 ml | zakysané smetany |
50 g | jemně nastrouhané kvalitní čokolády (hořká nebo mléčná, může být i více) |
2/3 plechovky | salka (nezkaramelizovaného) |
Postup:
1. Pařížskou šlehačku ušleháme dotuha
3.
Salko smícháme s čokoládou a zakysanou smetanou
3. Vše pak opatrně, velmi pozvolna promícháme
4. Vlijeme do misky, zakryjeme folií, uložíme do mrazáku
5. Každou půlhodinu vidličkou promícháme
6. Míchání opakujeme čtyřikrát a pak necháme zcela zmrznout.
Pro lepší konzistenci 15 minut před podáváním vyjmeme z mrazáku a necháme povolit.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.