V domácích podmínkách připravený nanuk ze žloutkové směsi a smetany, obalený v čokoládě a oříšcích.
Ingredience:
200 g | třtinového cukru |
150 g | tmavé čokolády |
400 ml | smetany ke šlehání |
2 ks | žloutků |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
makadamové oříšky |
Postup:
1. Žloutky s třtinovým i vanilkovým cukrem šleháme asi 6 minut nad hrncem s vroucí vodou, dokud směs nezhoustne a poté necháme vychladnout
2. Potom ušleháme smetanu a vmícháme do žloutkové směsi
3. Nalijeme do tvořítek na nanuky, doprostřed zapíchneme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku
4. Pak formy vložíme do vlažné vody, nanuky vyklopíme, obalíme je v rozpuštěné čokoládě a makadamových oříšcích, vložíme obráceně do formy na nanuky tak, aby čokoládová část mohla zaschnout a dáme chladit ještě minimálně na 1 hodinu.