REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs z vepřového masa, paprik a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájené libové vepřové maso podušené spolu s kořením, nakonec promíchané se zvlášť připravenou zeleninou.


Ingredience:
100 glibového vepřového masa
100 gčerstvých nebo zmražených paprikových lusků
100 gčerstvých nebo i konzervovaných rajčat
30 gcibule
15 gmásla
3 ghladké mouky
sladká mletá paprika
zelená petrželka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji
2. Přidáme usekanou cibuli, mletou červenou papriku, část másla, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme
3. Poloměkké maso zahustíme moukou a dodusíme doměkka
4. Zvlášť na zbytku másla podusíme rozčtvrcené papriky bez jadřinců a oloupaná rajská jablíčka, která nezapomeneme osolit a okořenit pepřem
5. K masu přidáme připravenou zeleninu, pokrm promícháme, případně dochutíme solí a kořením, chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept vhodný i pro diabetiky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy