Na kostky pokrájené libové vepřové maso podušené spolu s kořením, nakonec promíchané se zvlášť připravenou zeleninou.
Ingredience:
100 g | libového vepřového masa |
100 g | čerstvých nebo zmražených paprikových lusků |
100 g | čerstvých nebo i konzervovaných rajčat |
30 g | cibule |
15 g | másla |
3 g | hladké mouky |
sladká mletá paprika | |
zelená petrželka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji
2. Přidáme usekanou cibuli, mletou červenou papriku, část másla, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme
3. Poloměkké maso zahustíme moukou a dodusíme doměkka
4. Zvlášť na zbytku másla podusíme rozčtvrcené papriky bez jadřinců a oloupaná rajská jablíčka, která nezapomeneme osolit a okořenit pepřem
5. K masu přidáme připravenou zeleninu, pokrm promícháme, případně dochutíme solí a kořením, chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Recept vhodný i pro diabetiky.