Restované a pak krátce dušené proužky kuřecího masa s mrkví, zelím a pórkem, pikantní díky chilli koření. Rychlý bezlepkový pokrm s nádechem exotiky.
Ingredience:
300 g | rýžových nudlí |
300 g | kuřecích prsou |
100 g | bílého zelí |
3 lžíce | sojové bezlepkové omáčky Vitana |
50 ml | rostlinného oleje |
1 ks | mrkve |
1 ks | pórku |
Chilli mleté Vitana |
Postup:
1. Kostky kuřecího masa řádně osolte a opepřete a poté na oleji osmažte
2. Následně maso podlijte trochou vody a duste asi 10 minut
3. Mezi tím nakrájejte mrkev, zelí i pórek na tenké nudličky
4. K dusícímu se masu pak přidáte mrkev, po několika minutách i zelí a vše dokořeníte dle chuti mletým chilli
5. Poté, co se voda vypaří, všechny suroviny krátce orestujte a přidejte bezlepkovou sojovou omáčku Vitana
6. Příprava rýžových nudlí je snadná – stačí je asi na 4 minuty vložit do vroucí vody a slít
7. Poté přidejte hotové nudle k předem připravené směsi a vše dohromady krátce osmažte.
Zdroj: Vitana.