REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené čokoládové lanýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Znáte smažené cukroví? Neznáte? Nevadí! Zde je recept na chutné čokoládové pusinky obalené v těstíčku a usmažené v rozpáleném oleji. Takto připravené cukroví servírujeme na špejli spolu se zakysanou smetanou.


Ingredience:
Na základ (pusinky):
250 ghořké čokolády
50 gmásla
100 mlsmetany ke šlehání
1 sáčekcukr s rumovou příchutí
Na obalení:
130 ghladké mouky
25 gvanilkového cukru Vitana
25 gkakaa
2 gsoli
130 mlšampaňského
2 ksvejce
Ostatní:
špejle, olej na smažení

Postup:
  1. Smetanu, máslo a cukr přivedeme k varu, pak přidáme čokoládu a odstavíme, necháme vychladnout a pak našleháme, pomocí cukrářského sáčku stříkáme pusinky na pergamenový papír, které zamrazíme
  2. Připrvíme si obalovací hmotu; všechny suroviny na obalování smícháme v hladkou hmotu
  3. Čokoládové pusinky napíchneme na špejli a obalíme v těstíčku, hned smažíme v rozpáleném oleji
  4. Podáváme se zakysanou smetanou.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy