REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Že se nedá zmrzlina smažit? Ale dá a je to delikatesa!


Ingredience:
vanilková zmrzlina
1 ksvejce
2 lžícemarmelády
olej na smažení
vanilkový cukr na posypání
Na buflery:
120 gprosáté hladké mouky
70 gmoučkového cukru
6 ksžloutků
6 ksbílků

Postup:

1. Nejprve si připravíme buflery; ušleháme 6 ks žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky
2. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru, pak smícháme se žloutkovou hmotou
3. Lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky
4. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech menší bochánky a pečeme v dobře vyhřáté a mírně pootevřené troubě (pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne)
5. Vychladlé buflery na spodní straně vykrojíme, plníme tuhou zmrzlinou a po dvou slepujeme tence rozetřenou marmeládou, aby okraje k sobě dobře přilehly
6. Vzniklé koule ponoříme do rozšlehaného vejce, obalíme v jemně prosátých piškotových drobtech (vykrojené části buflerů) a smažíme v rozehřátém oleji (smažíme zprudka a krátce!)
7. Koule ihned podáváme pocukrované vanilkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy