Tento netradiční recept je delikatesa! A ten, kdo si myslí, že se nedá zmrzlina smažit, se velice mýlí! Smaženou zmrzlinu, podáváme například s oblíbeným džemem a kopečkem šlehačky.
Ingredience:
1 kg | vanilkové zmrzliny |
150 g | cornflakes (kukuřičné lupínky) |
50 g | namletých vlašských ořechů |
50 g | BeBe sušenek |
2 lžíce | strouhaného kokosu |
2 lžíce | cukru |
2 ks | vejce |
Postup:
1. Kukuřičné lupínky a BeBe sušenky rozdrtíme, promícháme s ořechy, kokosem a cukrem
2. Ze zmrzliny vytvarujeme koule, obalíme ve směsi a na 2 hodiny dáme do mrazáku
3. Po 2 hodinách koule zmrzliny namočíme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme ve směsi z kukuřičných lupínků a dalších přísad
4. Koule zmrzliny opět vložíme do mrazáku
5. Před podáváním dezertu, zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a rychle opečeme do zlatova ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze.