REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená zmrzlina v cornflakes s ovocným tatarákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze slovního spojení „smažená zmrzlina“ se nejspíš leckomu protočí panenky. A k tomu ještě ovocný tatarák? Vaši hosté budou nevěřícně kroutit hlavou, ovšem až samotný dezert uvidí, neřkuli ochutnají, bude veškerá skepse ta tam.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 baleníJogurtovou zmrzlinu Hollandia brownie
80 gsezónního ovoce (meloun, jahody, borůvky, ananas, maliny…)
30 gcornflakes
20 ghladké mouky
5 gmáty
20 clbílého rumu
1 kslimetky
1 ksvejce
rostlinný olej na smažení

Postup:
  1. Ze zmrzliny si vytvarujeme kouli o průměru asi 7 centimetrů a necháme ji v mrazáku opět zamrznout. Poté ji obalíme v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci a naposledy v rozmixovaných cornlakes. Takto obalenou zmrzlinu necháme opět zamrznout.
  2. Mezi tím si rozehřejeme rendlík s olejem na 200 °C. Oleje je potřeba tolik, aby se do něj koule zcela ponořila. Zmrzlinu smažíme v rozpáleném oleji zhruba 40 až 60 sekund a ihned podáváme.
  3. Ovocný tatarák připravíme nakrájením omytého ovoce na kostičky asi 7×7 milimetrů. Do nakrájeného ovoce vmícháme nakrájenou mátu, kůru a šťávu z limety dle chuti a vše zakápneme rumem. V případě použití kyselejších druhů ovoce můžeme dosladit třtinovým cukrem.
  4. Necháme zhruba 20 minut odležet v lednici.
  5. Smaženou zmrzlinu podáváme s ovocným tatarákem. Před servisem můžeme zmrzlinu lehce rozlomit, nebo naopak kouli nechat v celku.
Poznámka:

Recept k článku: Zmrzlinové dezerty: Zkusíte smaženou zmrzlinu či zmrzlinové kuličky s melounovým carpacciem?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy