REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šmakoun s bramborovými noky, nivou a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené bramborové noky s kostičkami houbového Šmakouna v omáčce z nivy a smetany na vaření. S hráškem a modrým sýrem.


Ingredience:
200 gŠmakouna s příchutí hlívy ústřičné
150 gstrouhané nivy
1 ksmalé konzervy hrášku ve slaném nálevu
1 ksbalení bramboroých noků
1 ksstřední cibule
200 mlsmetany na vaření
bazalka
pepř
olej
sůl
Na posypání:
parmazán

Postup:

1. Noky uvaříme podle návodu a uchováme v teple
2. Šmakouna nakrájíme na kostičky, stejně tak cibulku
3. Tu osmažíme na oleji, pak orestujeme Šmakouna a přidáme smetanu a strouhanou nivu
4. Provaříme, přidáme odkapaný hrášek a ochutíme solí, pepřem a bazalkou
5. Na pánvi smícháme s uvařenými noky a horké podáváme posypané parmazánem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy