REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slunečnicová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to výborná a zdravá pomazánka. Příprava sice zabere více času, ale výsledek stojí za to čekání! Skvělá je jak na chlebu či jiném pečivu jako svačinka, tak jako součást jednohubek a obložených chlebíčků.


Ingredience:
3 lžíceslunečnicových semen
1 lžíceolivového oleje
2 lžičkytahini pasty
2 kssušená rajčata
1 ksstroužek česneku
špetka drceného chilli
voda
sůl

Postup:
  1. Slunečnicová semena necháme přes noc namočená ve studené vodě, druhý den je scedíme a vodu uchováme
  2. Rajčata namočíme na půl hodiny do vody, máme-li v oleji, tento krok odpadá
  3. Pak je překrájíme a společně rozmixujeme s česnekem a slunečnicí a tahini pastou, podle potřeby přidáme vodu ze slunečnice a dosolíme dle chuti
  4. Nakonec přidáme drcené chilli koření.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy