REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovinský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového a hovězího masa podušené spolu s brambory a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgbrambor
500 gvepřového masa
500 ghovězího masa
500 gcibule
100 gsádla
0,5 lvody
1 lžícesladké mleté papriky
3 ksbobkové listy
1 kspalice česneku
1 ksmalého rajčatového protlaku
kmín
sůl

Postup:

1. Na sádle orestujeme oloupanou a na kolečka pokrájenou cibuli
2. Přisypeme papriku, zamícháme a přilijeme teplou vodu
3. Přidáme na menší kostky nakrájené maso, několik stroužků prolisovaného česneku, protlak, bobkový list a kmín
4. Pokrm osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 60 minut
5. Po hodině do guláše přidáme oloupané, omyté a na čtvrtky nakrájené brambory a vše dovaříme doměkka, v případě potřeby ještě přilijeme trochu vody
6. Hotový guláš ochutnáme, dle chuti přisolíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy