REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovinské biftečky s paprikou a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté skopové, hovězí a vepřové maso dochucené kořením, usmažené ve tvaru menších bifteků (karbanátků), servírované na podušených paprikách a rajčatech.


Ingredience:
600 godřezků ze skopového, hovězího a vepřového masa
80 ganglické slaniny
3 ksrajčata
2 kspaprikové lusky
1 ksstředně velké cibule
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkaworcesterské omáčky
2-3 lžícevody
1-2 lžícekečupu
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso umeleme na masovém strojku, přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, worchester, okořeníme mletou sladkou i pálivou paprikou, pepřem, pokropíme studenou vodou, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou
2. Hmotu rukama důkladně prohněteme
3. Z masové směsi vytvoříme malé bifteky, kterých připravíme asi 10-12 ks
4. Smažíme je v rozpáleném tuku zhruba 4 minuty z každé strany
5. Kostičky slaniny orestujeme na másle, přidáme na nudličky nakrájené papriky zbavené jadřinců a kolečka spařených, oloupaných rajčat, vše chvíli podusíme 6. Nejlépe na předehřátých talířích servírujeme podušenou zeleninu, na kterou vyskládáme vždy 2-3 ks mletých biftečků.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo různě upravené brambory, případně i dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy