REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepované ořechy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kakaová hmota ve tvaru skořápek a mandlová hmota ve tvaru jader spojená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na skořápky:
170 gmletých ořechů
170 gmoučkového cukru
1 lžičkakakaa
1 ksbílku
Na jádra:
100 gmletých mandlí
100 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
moučkový cukr na vysypání formiček
Ostatní:
1 sáčekčokoládové polevy

Postup:

1. Do misky dáme na jemno mleté oříšky, moučkový cukr, bílek, kakao a vypracujeme tuhou hmotu
2. V jiné misce smícháme na jemno mleté mandle s moučkovým cukrem a žloutkem
3. Pak obě hmoty necháme v chladu proležet
4. Formičky na ořechové skořápky vysypeme moučkovým cukrem, naplníme tmavou hmotou, vyklopíme a necháme ztuhnout
5. Formičky na jádra vysypeme moučkovým cukrem, naplníme světlou hmotou, vyklopíme a necháme ztuhnout
6. Zatuhlé skořápky spojíme spolu s jádry pomocí rozpuštěné čokoládové polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy