REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slavnostní nádivka s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka vhodná na naplnění kuřete určeného k pečení připravená z pokrájených housek, vejce, spařených, oloupaných a nasekaných mandlí a koření.


Ingredience:
150 gmandlí
150 mlsmetany
2 ksrohlíků
1 ksvejce
hrst nasekané petrželky
mletý bílý pepř
kari koření
sůl

Postup:

1. Mandle spaříme horkou vodou a pak je oloupeme a nasekáme nadrobno
2. Housky (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou, přidáme mandle
3. Do směsi dále zapracujeme rozehřáté máslo a nasekanou petrželku
4. Nakonec nádivku osolíme, dochutíme kari kořením a mletým bílým pepřem.

Doporučení:

Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy