REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný nálev na houby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na nakládání (sterilování) hub.


Ingredience:
1 lvody
15-20 gsoli (2-3 lžičky)

Postup:

1. Vodu se solí uvedeme do varu, krátce povaříme 2. Necháme přejít varem
3. Očištěné houby cca 2 minuty předvaříme 4. Naplníme sklenice, teplý nálev nalijeme na houby a sterilujeme
5. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
6. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu
7. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
8. Necháme vychladnout
9. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Houby ve slaném nálevu používáme do polévek, omáček, nebo je dusíme či používáme při zapékání jídel.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování, Houby a konzervace – sušení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy