Listové těsto plněné klobáskou, anglickou slaninou a žampióny.
Ingredience:
1000 g | listového těsta (2 balení) |
300 g | anglické slaniny |
300 g | klobása |
100 g | žampóny |
200 g | sýru eidam |
3 lžíce | tatarské omáčka |
2 lžíce | hořčice |
0,2 l | smetany |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
vegeta (sůl) | |
tuk | |
pepř, červená paprika, kmín |
Postup:
1. Na tuku orestujeme na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy, žampióny a chvíli podusíme
3. Okořeníme kmínem, pepřem, červenou paprikou a vegetou
4. Doplníme lžícemi hořčice, tatarské omáčky a přilijeme smetanu, vše dobře promícháme a na závěr přisypeme nastrouhaný eidam, dále již nevaříme!
5. Listová těsta rozválíme (jedno balení přímo na plechu vytřeném tukem)a na těsto položíme plátky anglické slaniny 6. Dále naneseme, rovnoměrně, po celé ploše mírně vychladlou směs
7. Další plát listového těsta položíme na vrch plechu, čímž přiklopíme celý koláč
8. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do předem vyhřáté trouby 150-170 °C cca na 20 minut (těsto se nám zbarví dozlatova)
9. Těsně před vytáhnutím koláče celý povrch posypeme nastrouhaným eidamem
10. Naporcujeme a podáváme teplé (ale i zastudena).
Směs lze libovolně měnit podle stavu ledničky nebo hlavně podle vašich chutí.