REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný listový koláč s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné klobáskou, anglickou slaninou a žampióny.


Ingredience:
1000 glistového těsta (2 balení)
300 ganglické slaniny
300 gklobása
100 gžampóny
200 gsýru eidam
3 lžícetatarské omáčka
2 lžícehořčice
0,2 lsmetany
2 kscibule
1 ksvejce
vegeta (sůl)
tuk
pepř, červená paprika, kmín

Postup:

1. Na tuku orestujeme na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy, žampióny a chvíli podusíme
3. Okořeníme kmínem, pepřem, červenou paprikou a vegetou
4. Doplníme lžícemi hořčice, tatarské omáčky a přilijeme smetanu, vše dobře promícháme a na závěr přisypeme nastrouhaný eidam, dále již nevaříme!
5. Listová těsta rozválíme (jedno balení přímo na plechu vytřeném tukem)a na těsto položíme plátky anglické slaniny 6. Dále naneseme, rovnoměrně, po celé ploše mírně vychladlou směs
7. Další plát listového těsta položíme na vrch plechu, čímž přiklopíme celý koláč
8. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do předem vyhřáté trouby 150-170 °C cca na 20 minut (těsto se nám zbarví dozlatova)
9. Těsně před vytáhnutím koláče celý povrch posypeme nastrouhaným eidamem
10. Naporcujeme a podáváme teplé (ale i zastudena).

Doporučení:

Směs lze libovolně měnit podle stavu ledničky nebo hlavně podle vašich chutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy