REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč se sýrem, smetanou a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný na kolečka nakrájenou cibulí, zalitý sýrovo-smetanovou směsí a posypaný petrželkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
180 gpolohrubé mouky
120 gměkkého polotučného tvarohu
120 gmásla
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
1 lžícenasekané kadeřavé petrželky
1 lžíceškrobové moučky
300 gstrouhaného sýru eidamu 45%
5 dlmléka
2,5 dlzakysané smetany
1 ksčervené cibule uvařené do poloměkka

Postup:

1. Na vál prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou solí, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, polotučný tvaroh, rozklepnuté vejce a vše zpracujeme v hladké kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce
2. Mezitím v rendlíku v 1 dl studeného mléka rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme zbylé mléko a za stálého míchání necháme přejít varem, aby směs zhoustla, odstavíme z tepla a pak do chladné hmoty vmícháme na jemno nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu
4. Odpočinuté těsto rozválíme na plát, vyložíme jím kulatou koláčovou formu, okraje upravíme, těsto poklademe na kolečka nakrájenou do poloměkka uvařenou červenou cibulí, zalijeme sýrovo-smetanovou směsí a posypeme na drobno nasekanou kadeřavou petrželkou
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy