Koláč plněný na kolečka nakrájenou cibulí, zalitý sýrovo-smetanovou směsí a posypaný petrželkou, upečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
180 g | polohrubé mouky |
120 g | měkkého polotučného tvarohu |
120 g | másla |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na náplň: | |
1 lžíce | nasekané kadeřavé petrželky |
1 lžíce | škrobové moučky |
300 g | strouhaného sýru eidamu 45% |
5 dl | mléka |
2,5 dl | zakysané smetany |
1 ks | červené cibule uvařené do poloměkka |
Postup:
1. Na vál prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou solí, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, polotučný tvaroh, rozklepnuté vejce a vše zpracujeme v hladké kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce
2. Mezitím v rendlíku v 1 dl studeného mléka rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme zbylé mléko a za stálého míchání necháme přejít varem, aby směs zhoustla, odstavíme z tepla a pak do chladné hmoty vmícháme na jemno nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu
4. Odpočinuté těsto rozválíme na plát, vyložíme jím kulatou koláčovou formu, okraje upravíme, těsto poklademe na kolečka nakrájenou do poloměkka uvařenou červenou cibulí, zalijeme sýrovo-smetanovou směsí a posypeme na drobno nasekanou kadeřavou petrželkou
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut).