REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč s vejci a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z listového těsta, špenátu, sekaných bylinek ….


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
800 gmladého listového špenátu
300 glistového těsta
80 mlsmetany (33 %)
8 kskřepelčích vajíček
2 ksčervené cibule
1 ksjarní cibulky
1 ksžloutku
2 ksstroužků česneku
1 lžíceslunečnicových semínek
1 lžícesekaných bylinek (bazalka, estragon)
2 lžíceolivového oleje
špetka pepře
sůl
hladká mouka na vál

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme jemně nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a slunečnicová semínka
2. Přidáme špenát, zalijeme smetanou a vše krátce podusíme
3. Směs necháme mírně zchladnout, osolíme, opepříme a ochutíme nasekanými bylinkami
4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2-3 mm
5. Rádlem z těsta vykrojíme kolo o průměru 45 cm
6. Do středu kruhu rozetřeme špenátovou směs tak, aby vytvořila kolo o průměru asi 20 cm
7. Na špenát naskládáme uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka
8. Volné okraje přeložíme do středu, vznikne tak uzavřený měšec, který položíme spojem dolů do kulaté zapékací formy
9. Horní část koláče potřeme rozšlehaným žloutkem, dáme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut
10. Hotový koláč necháme mírně zchladnout, potom ho nakrájíme 11. Podáváme jak teplý, tak i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy