REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč s rajčaty a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z listového těsta plněný rajčaty, šunkou, nasekanými bylinkami a olivami, upečený dozlatova.


Ingredience:
1 ksbalíčku listového těsta
400 grajčat
120 gnastrouhaného ementálu
50 gšunky
2 lžícezelených vypeckovaných oliv
1 lžícenasekaných bylinek
hladká mouka na vál

Postup:

1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, kterým vyložíme kulatou koláčovou formu
2 Dno formy pokryjeme omytými na plátky nakrájenými rajčaty, na menší kousky nakrájenou šunkou, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, olivami a na jemno nasekanými bylinkami
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy