REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč s polníčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený slaný koláč s jemnou náplní ze sýrů, vajec, slaniny, smetany a polníčku.


Ingredience:
Na těsto:
220 ghladké mouky
120 gmásla
1/4 lžičkysoli
1 ksžloutku
Na náplň:
500 mlsmetany 12%
200 gstrouhaného tvrdého sýra
3 lžícestrouhaného parmazánu
2 hrstipolníčku
8 ksplátků slaniny
4 ksvelkých vajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku se solí, studené na menší kousky nakrájené máslo, žloutek, vše promícháme a zpracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout
2. Pak těsto vyválíme, vyložíme jím menší pekáček nebo formu a vrátíme na chvíli do chladu, poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a 10 minut korpus předpečeme
3. Mezitím slaninu pokrájíme na menší kousky a vyškvaříme, polníček dobře propláchneme, osušíme a část na jemno nasekáme
4. V míse promícháme smetanu, na jemno nastrouhaný tvrdý sýr i parmazán, rozklepnutá vejce, vyškvařenou slaninu a nasekaný i celý polníček, osolíme, opepříme, opatrně vlijeme na korpus a pečeme asi 15 minut, až náplň zpevní
5. Koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy