REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč s mozzarellou a tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z tvarohového těsta plněný strouhanou mozzarellou, zakysanou smetanou, česnekem a tymiánem


Ingredience:
Těsto:
250 ghladké mouky
250 gtvarohu
150 gmásloa nebo Hery
1 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
Náplň:
1 lžícezakysané smetany
1-3 ksstroužku česneku
150 gmozzarelly
tymián podle chuti
Na pomazání a posyp:
1 ksvejce
sezamová semínka
sůl

Postup:

1. V misce si smícháme tvaroh, změklé máslo, vejce a promícháme
2. Troubu si předehřejeme na 190 °C
3. Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme máslovou hmotu a vypracujeme těsto, které necháme tak 10 minut odpočívat.
4. Zatím uděláme náplň – sýr nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme nebo protlačíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou a tymiánem
5. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu menší a jednu větší
6. Obě části vyválíme
7. Jeden kruh s menším průměrem cca 25 cm dáme na plech na pečicí papír a navrstvíme náplň až k okraji
8. Položíme druhou část s větším průměrem cca 30 cm a okraje zasuneme pod spodní kruh
9. Koláč potřeme vejcem se solí a posypeme sezamem
10. Dáme péct na 20-30 minut do zlatova
11.

Vyjmeme z trouby a necháme přikryté, dokud vychladne.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce na facebooku: Pečené, varené s Ivou a na webu www.pecene-varene.sk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy