Slaný koláč z těsta na pizzu s lilkovo-cuketovou náplní, cibulí, vajíčky. mozzarellou a fetou. Ochucený tymiánem.
Ingredience:
2 ks | lilku |
2 ks | cukety |
2 ks | velké cibule |
2-3 ks | vajec |
200 g | sýra Feta |
100 g | mozzarelly |
3 lžičky | tymiánu |
0,5 dl | mléka |
mletý černý pepř | |
sůl | |
A dále: | |
hotové těsto na pizzu |
Postup:
1. Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky, nasolíme a necháme hodinu vypotit
2. Na oleji opečeme do zlatova nejprve lilky, pak na tenká kolečka pokrájenou cuketu a nakonec do zlatova i na měsíčky nakrájenou cibuli
3. Směs vychladíme
4. V míse smícháme na drobno pokrájené sýry s vajíčkem, mlékem a pepřem, poté osolíme
5. Těsto přeložíme na plech vyloženém pečicím papírem
6. Posypeme je cibulí, pak přidáme cuketu a na kousky (cca 2 x 1 cm) nakrájené lilky
7. Osolíme a posypeme tymiánem
8. Pak na zeleninu lžičkou rovnoměrně navrstvíme sýrovou směs
9. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 – 40 minut; pokud začíná těsto během pečení z vrchní strany moc zlátnout, přikryjeme je alobalem
10. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a krájíme na porce.
Koláč je dobrý teplý (jen tak samotný nebo se zeleninovým salátem), i studený jako večeře nebo pohoštěbí k vínu a pivu. Množství vychází na celý velký plech.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.
Slaný koláč s jarními cibulkami a bylinkovým dipem
Slaný koláč s mozzarellou a tvarohem