REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný koláč s lilky, cuketou a fetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z těsta na pizzu s lilkovo-cuketovou náplní, cibulí, vajíčky. mozzarellou a fetou. Ochucený tymiánem.


Ingredience:
2 kslilku
2 kscukety
2 ksvelké cibule
2-3 ksvajec
200 g sýra Feta
100 gmozzarelly
3 lžičkytymiánu
0,5 dlmléka
mletý černý pepř
sůl
A dále:
hotové těsto na pizzu

Postup:

1. Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky, nasolíme a necháme hodinu vypotit
2. Na oleji opečeme do zlatova nejprve lilky, pak na tenká kolečka pokrájenou cuketu a nakonec do zlatova i na měsíčky nakrájenou cibuli
3. Směs vychladíme
4. V míse smícháme na drobno pokrájené sýry s vajíčkem, mlékem a pepřem, poté osolíme
5. Těsto přeložíme na plech vyloženém pečicím papírem
6. Posypeme je cibulí, pak přidáme cuketu a na kousky (cca 2 x 1 cm) nakrájené lilky
7. Osolíme a posypeme tymiánem
8. Pak na zeleninu lžičkou rovnoměrně navrstvíme sýrovou směs
9. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 – 40 minut; pokud začíná těsto během pečení z vrchní strany moc zlátnout, přikryjeme je alobalem
10. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a krájíme na porce.

Doporučení:

Koláč je dobrý teplý (jen tak samotný nebo se zeleninovým salátem), i studený jako večeře nebo pohoštěbí k vínu a pivu. Množství vychází na celý velký plech.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy