REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané koláče s nivou a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláče z kynutého těsta pokladené sýrovou směsí, plátky jablek a kousky nivy, posypané ořechy.


Ingredience:
1 kgpolohrubé mouky
120 gtuku
50 gcukru
40 gdroždí
1 lžičkasoli
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
5-7,5 dlmléka (podle potřeby)
2 ksžloutků
mouka na vál
Na náplň:
2 lžícepomazánkového másla
2 lžícemléka
100 gnivy
50 gvlašských ořechů
2 ksstředně velkých jablek

Postup:

1. Rozdrobené droždí, lžíce polohrubé mouky a lžičku cukru rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme zbylé mléko, žloutky, cukr, rozpouštěný vlažný tuk, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, sůl, kvásek a důkladně propracujeme na hladké těsto, které necháme vykynout
3. Třetinu nivy nastrouháme a smícháme s pomazánkovým máslem a mlékem
4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části, každou rozválíme na pomoučeném vále na kruhový plát a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je sýrovou směsí, poklademe plátky oloupaných jablek, zbylou nakrájenou nivou a posypeme na drobno nasekanými ořechy
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a když těsto na okrajích začne zlátnou snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy