REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané dýňové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláče z vařené dýně, mléka, pepře a mouky, posypané sýry a slaninou a upečené dozlatova.


Ingredience:
525 gpolohrubé mouky
500 gmáslové dýně
60 gstrouhaného čedaru
40 gparmazánu
4 ksplátků slaniny
185 mlmléka
1 sáčekkypřicího prášku do pečiva
mouka na pomoučení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do hrnce s napařováčkem nalijeme vodu, vyložíme ho pečicím papírem, na něho položíme kousky oloupané dýně, přiklopíme a 10-12 minut vaříme, aby dýně změkla
2. Dýni přendáme do velké mísy, přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, sůl, mletý pepř a vše zpracujeme dohladka
3. Pak doprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme mléko a zpracováváme tak, aby se vše spojilo
4. Těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál, jemně prohněteme, vytvarujeme z něho obdélník asi 20×30 cm, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme strouhaným čedarem, tenkými plátky parmazánu, na nudličky nakrájenou slaninou, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy