REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarková pomazánka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté škvarky, lečo, česnek, kapie a feferonky, promíchané s vejci, hořčicí a vegetou, sterilované.


Ingredience:
700 gškvarků
150 gplnotučné hořčice
5 lžicvegety
4 ksvajec
2 ksstroužků česneku
2 ksfeferonky
2 kskapie (může být i sterilovaná)
1 ksmalá sklenička leča

Postup:

1. Škvarky, lečo, očištěné kapie i feferonky, oloupané stroužky česneku umeleme nebo v ručním mixéru ušleháme na jemno
2. Přidáme plnotučnou hořčici, rozklepnutá vejce, okořeníme vegetou a vše důkladně promícháme
3. Připravenou pomazánkou plníme zavařovací sklenice opláchnuté v horké vodě, zavíčkujeme je a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy