Recept z Turecka na mleté maso zapečené v zelném listu.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
150 g | mletého masa (hovězí, vepřové, kozí ...) |
150 g | telecí plece |
50 g | slaniny |
50 g | rýže |
3 lžíce | oleje |
4 ks | listy hlávkového zelí |
1 ks | vejce |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
kousek cibule | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat
2. Listy hlávkového salátu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme odkapat
3. Jemně umleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí, kořením, drobně nakrájenou a na 1 lžíci oleje osmaženou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky a s rozetřeným česnekem
4. Směsí potřeme zelné listy, stočíme v závitky, dáme je na rozehřátý olej a upečeme
5. Při pečení sarmu (závitky) podléváme vodou a poléváme šťávou.
Podáváme studenou jako předkrm, nebo ve větším množství jako teplý hlavní chod.