V troubě upečené vánoční cukroví z mouky, sádla, cukru a kakaa, zdobené rybízovou marmeládou.
Ingredience:
170 g | hladké mouky |
150 g | rozpuštěného sádla |
150 g | moučkového cukru |
60 g | rybízové marmelády |
60 g | kakaa |
hladká mouka na pomoučení |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, kakaa a rozpuštěného sádla vypracujeme jemné hladké těsto
2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé kopečky
3. Do středu každého kopečku vytvoříme obráceným koncem vařečky namočeným do hladké mouky důlek, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 10 minut
4. Necháme vychladnout a potom důlek v každé sádlovce naplníme rybízovou marmeládou.