REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sádlové mini koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavně na začátku minulého století bylo oblíbené vánoční cukroví ze sádla, cukru a dalších surovin. Vyzkoušejte tento osvědčený recept na malé koláčky pečené v troubě a zdobené marmeládou.


Ingredience:
150 ghladké mouky
150 gmoučkového cukru
120 gsádla
1 lžičkaholandského kakaa
marmeláda
papír na pečení
)moučkový cukr na posypání)

Postup:
  1. Mouku prosátou na vál smícháme s cukrem, přidáme sádlo pokojové teploty, vypracujeme těsto
  2. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zapracujeme ještě kakao
  3. Obě těsta necháme v sáčku v lednici odpočinout nejméně 2 hodiny, ale klidně i přes celou noc
  4. Z těsta tvarujeme kuličky, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení, každou kouli mírně zploštíme a do středu, nejlépe obrácenou stranou vařečky, uděláme důlek
  5. Důlky v cukroví naplníme oblíbenou marmeládou
  6. V troubě vyhřáté na 150-160 °C pečeme 25 minut, nebo tak dlouho, jak bude potřeba, záleží na typu trouby
  7. Koláčky vytáhneme a necháme je prochladnout, necháme je jen tak, nebo je ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy