Uvařená rýže, horká přelitá vajíčkovým topingem, dochucená sladkou chilli omáčkou a koriandrem.
Ingredience:
1 díl (250 g a více) | rýže |
2 díly | vody |
sůl | |
Na vajíčkový toping: | |
3 ks | vejce |
2-3 lžíce | sojové omáčky |
1 lžička | sezamového oleje |
2 hrsti | nakrájené jarní cibulky |
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu | |
pepř | |
Na dohotovení: | |
sladká chilli omáčka | |
nasekaný zelený koriandr |
Postup:
1. Do hrnce dáme 1 díl rýže a 2 díly mírně osolené vody, dáme vařit zaklopené na zdroj tepla, vaříme asi 14-15 minut, voda se vstřebá a rýže bude uvařená, zdroj tepla vypneme a poklici necháme na hrnci, aby pára zůstala pod ní
2. Do misky vyklepneme vejce, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, citronovou šťávu a úhledně nakrájenou jarní cibulku, okořeníme pepřem, rozmícháme metličkou
3. Směs nalijeme na horkou rýži, kterou odkryjeme až těsně před přelitím vaječným topingem a opět ji zaklopíme pokličkou, necháme ji zaklopenou, dokud se nebude podávat
4. Rýži těsně před servírováním posypeme nasekaným koriandrem, pokapeme sladkou chilli omáčkou a neseme na stůl.