REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýže servírovaná s vajíčkovým topingem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže, horká přelitá vajíčkovým topingem, dochucená sladkou chilli omáčkou a koriandrem.


Ingredience:
1 díl (250 g a více)rýže
2 dílyvody
sůl
Na vajíčkový toping:
3 ksvejce
2-3 lžícesojové omáčky
1 lžičkasezamového oleje
2 hrstinakrájené jarní cibulky
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu
pepř
Na dohotovení:
sladká chilli omáčka
nasekaný zelený koriandr

Postup:

1. Do hrnce dáme 1 díl rýže a 2 díly mírně osolené vody, dáme vařit zaklopené na zdroj tepla, vaříme asi 14-15 minut, voda se vstřebá a rýže bude uvařená, zdroj tepla vypneme a poklici necháme na hrnci, aby pára zůstala pod ní
2. Do misky vyklepneme vejce, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, citronovou šťávu a úhledně nakrájenou jarní cibulku, okořeníme pepřem, rozmícháme metličkou
3. Směs nalijeme na horkou rýži, kterou odkryjeme až těsně před přelitím vaječným topingem a opět ji zaklopíme pokličkou, necháme ji zaklopenou, dokud se nebude podávat
4. Rýži těsně před servírováním posypeme nasekaným koriandrem, pokapeme sladkou chilli omáčkou a neseme na stůl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy