Na oleji spolu s cibulí podušené lesní houby, ty rozložené na listové těsto vložené do koláčové formy, koláč pak upečený dozlatova dozdobený nakrájenou slaninou a listovou petrželkou.
Ingredience:
400 g | listového těsta |
300-400 g | hřibovitých hub (čerstvé, mražené |
100 g | anglické slaniny |
1 ks | větší cibule |
listová petržel | |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji podusíme cibuli, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, dusíme do měkka.
- Listové těsto rozválíme, těstem vyložíme koláčovou formu. Doprostřed rozprostřeme podušené houby, vložíme do trouby, pečeme na 180 °C tak 15 minut.
- Koláč vyndáme z trouby, houbovou směs posypeme nakrájenou slaninou, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 5 minut, až slanina začne zlátnout a pouštět tuk.
- Hotový koláč posypeme nasekanou listovou petrželkou. Necháme chvíli zchladnout, nakrájíme a podáváme.
Koláč připravená podle tohoto receptu je chutný i studený druhý den.
Poznámka:Text i foto D. Marounek