REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybářská pizza ve tvaru ryby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro vášnivé rybáře a milovníky italské pizzy zároveň.


Ingredience:
Na těsto:
240 ghladké mouky
15 gčerstvého droždí
1,5 dlvody
1 lžíceoleje
sůl
Na dohotovení:
120 gstrouhaného sýra (např. parmazán)
4 lžícerajčatového protlaku
3 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
špetka oregana a tymiánu nebo přímo koření pizza
Ostatní ingredience:
šunka, salám, houby, zelenina ...

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím
3. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
4. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
5. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
6. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 ryby, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
7. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza (oregáno, tymián …)
8. Na těsto naskládáme různé ingredience, u pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, houby, zeleninu…..) a to tak, aby pizza co nejvíce připomínala tělo ryby
9. Obě rybky pak zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více.

Doporučení:

Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným z rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.

Poznámka:

Doba kynutí záleží na teplotě okolí a kvalitě droždí!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy