Uvařené hlavičky růžičkové kapusty servírované s orestovanou anglickou slaninou.
Ingredience:
500 g | růžičkové kapusty |
150 g | anglické slaniny |
0,5 l | vody |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší cibule |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jednotlivé kapustičky omyjeme a pak zcela potopené vaříme, 10-15 minut, v mírně osolené vodě
2. V hrnci orestujeme na plátky pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, připravíme si tak cibulovou jíšku
3. Jíšku zalijeme vodou z uvařené kapusty, prošleháme metličkou a chvíli povaříme
4. Okořeníme pepřem, česnekem a vložíme uvařené kapusty, promícháme
5. Nakonec orestujeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu
6. Při servírování kapustičky zdobíme slaninou.
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.