Rizoto podušené v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
320 g | rýže |
250 g | rajčat |
200 g | hub |
100 g | hrášku |
50 g | másla |
2 lžíce | oleje |
2 ks | paprik |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
mletá paprika | |
strouhaný sýr | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
2. Vmícháme mletou paprikou, houby pokrájené na plátky, mrkev a papriky pokrájené na nudličky a podusíme několik minut
3. Pak přidáme spařená, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata, hrášek, přepranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše zalijeme půl litrem vody, osolíme, opepříme a na plotýnce přivedeme k varu
4. Potom rizoto dusíme pod pokličkou v troubě (180 °C) doměkka
5. Do měkké rýže vmícháme dvouzubou vidlicí máslo a část strouhaného sýra
6. Rizoto urovnáme na mísu a podáváme
7. Další strouhaný sýr podáváme v misce zvlášť.
Foto: Naďa Indruchová