Vařená růžičková kapusta přelitá šunkovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | růžičkové kapusty |
sůl | |
Omáčka: | |
80 g | šunky |
2 dl | majonézy |
1 dl | smetany |
3 lžíce | pomerančové šťávy |
2 lžíce | citrónové šťávy |
1/2 lžičky | worcesterové omáčky |
sůl |
Postup:
1. Růžičkovou kapustu očistíme, dobře propláchneme studenou vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka
2. Necháme ji okapat a vložíme do salátové mísy
3. Šunku rozmixujeme v mixéru se smetanou, majonézou, pomerančovou a citrónovou šťávou, osolíme, ochutíme worcesterovou omáčkou
4. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce
5. Při podávání rozložíme kapustičky na talíře a zalijeme je vychlazenou omáčkou.